Voor de negende keer is de actie Vakantiegeld Samen Delen gehouden. Het actiegebied was weer uitgebreid: naast de stad Apeldoorn, Ugchelen deden ook de buitengebieden Beemte Broekland, Wenum Wiesel en Hoog Soeren mee. Meer dan 25 kerken werken bij deze actie samen, omdat zij geloven in samen delen. Ondanks de beperkingen vanwege de coronacrisis is het gelukt nog meer gevers te vinden en ook meer ontvangers. Er is een recordbedrag opgehaald.

In cijfers
Het opgehaalde bedrag is € 124.547,93 (vorig jaar ruim € 97.000,-). Er zijn 698 aanvragen goedgekeurd. Die 698 huishoudens staan voor 897 volwassenen en 699 kinderen. Het verdelen van het vakantiegeld gebeurt via een vaste verdeelsleutel. Het gemiddelde bedrag per huishouden is € 178,- (vorig jaar € 162,-).

Twee reacties:
Een alleenstaande vrouw die voor het eerst had meegedaan, en een bedrag van € 110,- kreeg, was ontroerd en zei:
“Dan kan ik weer een keer naar mijn zus, nu heb ik geld voor een treinkaartje. Ik wist niet dat er nog mensen waren, die zomaar iets geven voor een ander.”

“Hierbij wil ik nog dank je wel zeggen voor het geldbedrag wat ik heb mogen ontvangen. Wat een verrassing was dat. Ik moet eerlijk zeggen dat mijn dochter degene geweest is die mij over de streep gehaald heeft omdat ik zelf heel erg terughoudend ben in deze dingen. Ik denk altijd dat een ander het misschien harder nodig heeft, ondanks dat ik zelf ook een heel klein inkomen heb. Ik ga het zeker goed besteden. Dank jullie wel voor dit mooie gebaar.”

Bedankt!
Iedereen die heeft bijgedragen aan deze actie wordt hartelijk bedankt: gevers, mensen die hebben aangevraagd, de vrijwilligers die zich hebben ingezet om de actie onder de aandacht te brengen en alle aanvragen te verwerken. We zijn heel dankbaar voor dit mooie resultaat. Het is een teken van vertrouwen in delen en verbondenheid als plaatsgenoten. En het maakt bewust hoeveel mensen in onze eigen omgeving met heel weinig moeten zien rond te komen.